Ung i en coronatid

Mary-Ann Wulff Corona virus

Vores børn/unge i Danmark er sat på en svær opgave i denne tid. For at beskytte ældre og svækkede mennesker mod coronavirus er der stadig ikke åbnet for skolerne i de ældste klasser, og de unge må, lige som alle andre, ikke forsamles offentligt. Det skaber et savn efter kammeraterne, og det savn kan måske gøre de unge triste og/eller vrede.

De fleste unge kan Facetime med kammeraterne og lærerne, men får de snakket om, hvordan de oplever pandemien? De voksne taler meget om, hvordan verden er gået i stå, og om hvordan verden skal komme i gang igen. Men hvad mener de unge? Hvordan vil de beskrive situationen?

De fleste mennesker er nok enige om, at dette er noget, som vi aldrig kommer til at glemme. Men er det noget, de unge/børnene tænker over? Nationalmuseet og Buster filmfestival vil gerne have de unges bud på deres hverdag her under corona krisen. Du kan opfordre dit barn til at gå på:

https://www.buster.dk/lockdownidk

Her kan dit barn lave en lille kortfilm om deres hverdag her under sygdommen og savnet efter kammeraterne. Alle de små film bliver gemt og senere brugt på Nationalmuseet. De små film bliver også samlet og måske brugt på Buster filmfestival 2020. det er vigtigt, at børnene bruger deres rigtige navne osv.

Se også:

https://www.etfintfarvel.dk/sammen-hver-for-sig-skattejagt/ 

https://www.etfintfarvel.dk/udflugt-paa-djursland/

© Begravelsesforretningen Brdr. Oest