Er det forår nu?

Mary-Ann Wulff Årstider

Dagslængden tiltager dag for dag, og det kan mærkes, når man skal til og fra arbejde. Vi får 3,5 minutter mere dagslys pr. dag lige nu. Når vi kommer frem til d. 21. februar, har vi fået tre timers dagslys mere, end vi havde på årets korteste dag. Denne positive udvikling fortsætter helt frem til forårsjævndøgn d. 20. marts 2020, hvor dag og nat er lige lange på den nordlige halvkugle.

Lige nu står solen op klokken 07.55 til 17.30, så i dag er dagen tiltaget med to timer og 28 minutter. Officielt er det ikke forår endnu, det er det først d. 20. marts, men naturen vil gerne være uenig. Allerede nu kan vi høre musvittens mu-svit, mu-svit, mu-svit sang i haver og parker. Vintergækker og erantis har været på banen i et stykke tid, og primulaerne og krokus er begyndt at blomstre rundt omkring.

Andre tegn på forår, som naturen vil komme til at vise os, er humlebidronningens opdukken fra vinterhiet, ankomsten af hornfisk til danske farvande, blomstrende violer og følfod og senere anemonerne. Dog forbinder mange mennesker nok foråret med bøgens udspring, og det varer jo lidt endnu.
Om du bor i byen eller på landet så gå en lille tur mellem bygerne og blæsten og find, og NYD, de små allerede eksisterende forårstegn.